Sokat költ gyógyszerre vagy a szükséges gyógyászati segédeszközökre? – Igényelje támogatásunkat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Sokat költ gyógyszerre vagy a szükséges gyógyászati segéd4eszközökre? Igényelje támogatásunkat

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. október 19-én új szociális rendeletet fogadott el. Ennek értelmében új, magasabb összegű támogatásokat vehetnek igénybe a józsefvárosiak.

Ezek a támogatások hónapról hónapra kiszámítható segítséget jelentenek.

Ne feledje: ha Ön jogosult egy támogatásra, az a pénz jár Önnek!

A Józsefvárosi Önkormányzat szeretne segíteni azoknak, akik rendszeresen nagyon magas összegeket kénytelenek gyógyszerre és/vagy gyógyászati segédeszközökre költeni.

A támogatást közgyógyellátásban részesülők is igénybe vehetik.

A támogatás összege havi 5 ezer és 20 ezer forint közötti összeg, attól függően, hogy milyen magasak a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz kiadások.

A gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz támogatást 6 hónapra állapítjuk meg, így ez az összeg 30 ezer és 120 ezer forint között lehet.

A támogatásra azok jogosultak, akiknek a jövedelme nem haladja meg a 185 ezer forintot fogyasztási egységenként, a gyógyszerre és/vagy gyógyászati segédeszközre fordított kiadásaik pedig a jövedelmük minimum 10 százalékát teszik ki.

Utólag a támogatás összegével el kell számolni, és a vásárlást igazoló számlát be kell bemutatni.

A részleteket ITT tudja elolvasni.

Hol és hogyan igényelheti a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz támogatást?

Az igényléshez kérelmet kell kitölteni, amelyet a Családtámogatási Irodában személyesen is átvehet (1082 Budapest, Baross u. 66–68., bejárat a Német u. felől).

A kérelmet és az igazolásokat személyesen vagy meghatalmazott útján a Családtámogatási Irodában lehet leadni, illetve beküldheti postai küldeményként is. 

Ha a kérelmet meghatalmazott útján igényelné, ehhez mindösszesen egy Ön, illetve két tanú által aláírt meghatalmazó okiratra van szükség

(innen tudja letölteni).

Ha van Ügyfélkapu-regisztrációja, online is benyújthatja támogatási kérelmét az epapiron keresztül.

A kitöltött kérelem mellé az alábbi dokumentumokat kell csatolni:

  • a személyazonosságot és a lakcímet igazoló dokumentumok
  • a család tagjainak jövedelemigazolása
  • gyógyszerköltségre igényelt támogatás esetén:

–    30 napnál nem régebbi háziorvosi igazolás, amely tartalmazza a havi rendszerességgel rendelt gyógyszer megnevezését, a gyógyszer mennyiségét, valamint a szükséges napi mennyiségét és az adagolást

–    a gyógyszertár 30 napnál nem régebbi igazolása, amely tartalmazza a háziorvosi igazolásban szereplő gyógyszer havi költségét

  • gyógyászati segédeszközre igényelt támogatás esetén:

–    30 napnál nem régebbi orvosi igazolás, amely tartalmazza a rendszeresen megvásárolt gyógyászati segédeszköz megnevezését és használatának indokoltságát

–    a gyógyászati segédeszközt forgalmazó 30 napnál nem régebbi igazolása, amely tartalmazza az orvosi igazolásban szereplő gyógyászati segédeszköz árát

Már elérhető ingyenes, összefoglaló nyomtatott kiadványunk, a Tájékoztató a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásairól, amelyben részletesen írunk az egyes támogatásokról és az igénylésük feltételeiről, menetéről.

A kiadvány teljes terjedelmében elérhető online is: szociális támogatások

A szociális támogatások részletei a jozsefvaros.hu oldalon.

Ismerkedjen meg az Önkormányzat lakhatási támogatásának részleteivel is.

Olvassa el az egyszeri, 10 ezer forintos készpénztámogatás részleteit is.

Ha személyesen igényelné bármelyik támogatást, vagy kérdése van, forduljon munkatársainkhoz bizalommal:

Családtámogatási Iroda

1082 Budapest, Baross u. 66–68., bejárat a Német u. felől (akadálymentes bejárat a Baross utca felől) szocialis@jozsefvaros.hu +36 20/539-0533 +36 20/433 9100 +36 20/433 8899 +36 20/440 7209

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!