Megtartottuk józsefvárosi civil szervezetek és csoportok hetedik fórumát

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Beszámoló a józsefvárosi civil szervezetek és csoportok hetedik fórumáról

2024 január végén megtartottuk a 7. civil fórumot. A találkozót a Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Irodája szervezte. A Józsefvárosi Önkormányzat számára kiemelten fontos a józsefvárosi civil szervezetekkel és csoportokkal való együttműködés, ezért a Közösségi Részvételi Iroda hetedik alkalommal szervezett fórumot, hogy ezzel segítse az Önkormányzat és a civil szervezetek és közösségek közötti párbeszédet..

A Közösségi Részvételi Iroda kezdeményezésére, többek között a Humánkapcsolati Iroda és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt., valamint a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. illetékes munkatársainak részvételével lehetőséget teremtettünk, hogy a résztvevők megismerjék egymást és az illetékes szervezeti egységeket. A fórumra negyven civil szervezet regisztrált.

A fórum három fontos témája volt:

Az illetékesek megismerése és a témák bemutatása után a civil szervezetek négy asztal köré gyűltek. Az egyes asztaloknál ötleteket lehetett beadni a részvételi költségvetésbe, programokon gondolkodni a Szomszédünnepre, illetve tervezni a Civil Expo részleteit. Az asztalok körül ülve nem csak a témák megismerésére és ötletelésre volt lehetőség, hanem egymás megismerésére is, amitől azt reméljük, a jövőben új együttműködéseket eredményez.

Köszönjük a civil szervezeteknek, hogy részt vettek a fórumon! 

A Civil és kulturális pályázatot a tervek szerint 2024 tavaszán írja ki az Önkormányzat, amennyiben a Képviselő-testület és az illetékes bizottság így dönt. A Közösségi Részvételi Iroda és a Humánkapcsolati Iroda külön pályázati tájékoztató alkalmat fog tartani a kiírást követően.

Ha még nem tette, kérjük, iratkozzon fel a Józsefvárosi Önkormányzat civil hírlevelére, hogy időben értesüljön a civil szervezeteket érintő dolgokról és csatlakozzon a Józsefvárosi civil szervezetek és közösségek csoporthoz

Bővebb információ:

Közösségi Részvételi Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1. reszvetel@jozsefvaros.hu +36 1/459-2139 + 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!