Nyolc fát ültettünk a Karácsony Sándor utcába – Újabb részvételi költségvetés nyertes projekt valósult meg

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nyolc fát ültettünk a Karácsony Sándor utcába

A Karácsony Sándor utca elejének zöldítése a 2023-as részvételi költségvetés egyik nyertes ötlete.

A piac parkolójaként funkcionáló, kerítéssel elválasztott területre nyolc ostorfát ültettünk.

A fahelyeket úgy jelöltük ki, hogy optimalizáljuk a rendelkezésre álló helyet, és ne veszítsünk parkolót. A támrudak kihelyezését követően is maradt két parkolóhely egy-egy fa között.

Az ötletbeadó eredeti elképzelése így szólt: „A Karácsony Sándor utcában jelenleg nincsenek fák, pedig valójában ez a Magdolnanegyed egyik kis helyi főutcája. Óriási lehetőséget rejt az a nagy önkormányzati terület, ami most a piac parkolójaként funkcionál. Egy vékony, félméteres sáv fásításával a járókelők, a 99-es busz Teleki tér megállójában várakozók és a parkolót használó autósok is jól járnának, ugyanis parkolóhely elvétele nélkül lehetne létrehozni egy vékony zöldsávot, ahová árnyékot adó fákat lehetne ültetni.”

A Karácsony Sándor utcának a részvételi költségvetés keretein belül csak az elejét fásítottuk, az utca többi részén a faültetést más keretből és egy másik projekt részeként a Városépítészeti Iroda fogja megvalósítani.

A 2024-es részvételi költségvetés ötletbeadási szakasza lezárult. A szavazás április elsején indul, és április 20-ig tart. A részleteket itt tudod elolvasni.

A megvalósult és megvalósulóban lévő nyertes ötletekről itt találsz bővebb információt.

Legyél naprakész, ne maradj le a friss és fontos hírekről. Iratkozz fel a részvételi hírlevélre vagy az önkormányzat további hírleveleire.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!