Mondja el véleményét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusáról!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mondja el véleményét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusáról!

Lakossági véleményezést indít a Józsefvárosi Önkormányzat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusával kapcsolatban 2024. április 10. és május 10. között. A véleményezés alatt két fórum is megvalósul: elsőként április 11-én 18 órától az Ötpacsirta utca 2-ben, majd május 7-én 18 órától a H13-ban.

Véleményezze Ön is a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új Campusának terveit! A kérdőív ide kattintva elérhető.

Mi történt korábban? 

A Magyar Püspöki Konferencia megrendelése alapján a Magyar Rádió egykori területén kiemelt kormányzati beruházásként építené meg a Magyar Állam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát a jelenlegi elképzelések szerint 2027 szeptemberéig.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatási célú ingatlanjainak bővítését és fejlesztését célzó projekt nagy jelentőségű és léptékű, a teljes negyed életére kiható beruházás, mely Józsefváros Palotanegyedének nem csak építészeti környezetét, de társadalmi valóságát, az ott élők mindennapjait és életminőségét is döntően meghatározza majd. Az új campus akkor fog valódi otthonra lelni a Palotanegyedben, ha a szomszédaival, a több ezer palotanegyedi lakossal érdemi párbeszédet folytatva, velük konszenzusra törekedve jön létre. 

Véleményezze Ön is a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új Campusának terveit! 

Az önkormányzat által most elindított részvételi folyamat célja a környékbeli lakosság véleményének megismerése a beruházással kapcsolatban és azok képviselete a beruházó állammal történő további tárgyalások során. 

Az önkormányzat célja a lakosság visszajelzése alapján a tervek lehetséges módosításának a kezdeményezése még a bontási munkálatok megkezdése előtt. 

Az önkormányzat számára fontos, hogy a megrendelő egyetem és a lebonyolító állam egyetértésében megvalósuló beruházás figyelembe vegye a helybenlakók életminőségét, igényeit és véleményét már az építési tervekben. Illetve, hogy az építkezés mentén további településfejlesztési beavatkozásokat érjen el a Palotanegyedben, amellyel a beruházó állam az egyetem fejlesztésén túlmutató, a rövid távon a környéket jelentősen terhelő építkezést követő hosszútávú, a lakosság életkörülményeit is javító lépéseket tehet. Ezért kérjük visszajelzésüket a Palotanegyedet érintő lehetséges fejlesztésekről is, amelyek nem kötődnek közvetlenül a most véleményezhető tervekhez.  

Lebonyolítását és a beérkezett válaszok összefoglalóját a Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Irodája koordinálja.

A lakossági vélemények alapján összefoglaló készül az önkormányzat további lépéseiről. 

Mikor kezdődik a véleményezés és meddig fog tartani?

A lakossági véleményezés 2024. április 10-től május 10-ig tart.

Hogyan mondhatja el a véleményét?

  • Április 10. és május 10. között az alábbi kérdőív segítségével mondhatja el véleményét írásban. A kérdőív magyar és angol nyelven, online vagy személyesen (a Józsefvárosi Önkormányzat Ügyfélszolgálatán) is kitölthető. A kérdőív angol változata itt érhető el április 15-től: https://jozsefvaros.hu/go/ppkecampus_opinion
  • A véleményezés ideje alatt a Közösségi Részvételi Iroda önkéntesei személyesen is felkeresik az érintett házak lakóit, hogy tájékoztassák őket a véleményezés lehetőségéről.
  • Külön kérdőívet készítettünk szervezetek, intézmények, cégek és informális csoportok részére, hogy elmondhassák véleményüket a tervezett beruházással kapcsolatban. A nekik szóló kérdőív itt érhető el április 15-től: https://jozsefvaros.hu/go/ppkecampus_szervezeteknek
  • A véleményezés időszaka alatt két fórumot is tartunk:

Jöjjön el a fórumokra, töltse ki a kérdőívet online vagy személyesen!

Az esemény nyilvános. A résztvevők jelenlétükkel elfogadják, hogy kép- és hangfelvétel készülhet róluk. https://jozsefvaros.hu/adatvedelem/

Önkéntesek jelentkezését várjuk! Ha szívesen segítene a tájékoztatásban, a kérdőív lekérdezésében, szórólapozásban és plakátozásban a környékbeli házakban, jelentkezzen itt: JELENTKEZÉS!

Ismerje meg a projektet!

A Józsefvárosi Önkormányzat összeállított egy tájékoztató kiadványt, amely bemutatja a beruházás részleteit, illetve azt, hogy a beruházás milyen hatással lenne a környezetére, a Palotanegyedre és az ott élők mindennapjaira.

Olvassa el itt a kiadványt: jozsefvaros.hu/go/ppkecampus_info

Kérdése lenne?

Közösségi Részvételi Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1. reszvetel@jozsefvaros.hu +36 1/459-2139 + 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)
Kapcsolódó dokumentumok
  1. TÁJÉKOZTATÓ Utolsó frissítés: 2024. április 11.
    12 MB PDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!