Július 4-től ismét átjárható lesz a Krúdy utca és a Mária utca

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Július 4-én ismét átjárható lesz a Krúdy és a Mária utca

Már zajlik a műszaki átadás-átvétel folyamata, amely a munkafolyamat utolsó, munkaterület-átadást előkészítő fázisa. Ennek része, hogy a kivitelező javítja az észlelt hibákat az utcákban. A megújított utcákat július 17-én 17 órakor egy örömséta keretében is megünnepeljük, amire várunk mindenkit szeretettel!

Mi történt eddig a Krúdy utcában és Mária utcában?

A Krúdy utca és a Mária utca érintett szakaszainak terveit 2022 őszén véleményezhették a józsefvárosi lakosok. 2024. január 16-án indult el a kivitelezés, elsőként a Krúdy utca Rökk Szilárd utca és Mária utca közötti szakaszán. A kivitelezés egyik érdekessége, hogy a több mint 155 éves Krúdy utcai vízvezetéket is kiváltotta a Fővárosi Közművek.

A felújítás eredményeként zöld és gyalogosbarát utcaszakaszok jöttek létre, szélesebb járdákkal, talajkapcsolatos fákkal, és a templom előtti terület is megújult. Burkolatváltásokkal egyértelműen elkülönül egymástól a térkővel lerakott úttest és a járda, a csomópontban pedig kiemelésekkel lassítjuk le az áthaladó gépjárműveket, ezzel biztonságossá téve a kereszteződést. 

A Kálvin tértől a Horváth Mihály térig tartó gyalogostengelybe így már szervesen be tud csatlakozni a Krúdy utca megújított, gyalogosbarát szakasza is. Ha valaki ma elindul gyalog a Kálvin térről, árnyas fák alatt, akadálymentesen érhet át a Kiscsibész térre. A Horváth Mihály térig tartó gyalogosútvonal egyik hiányzó eleme a Harminckettesek tere, amelyre a tervek elkészültek, és a lakossági támogatottságnak köszönhetően egy gyalogosbarát térként újulhat meg a jövőben.

Az átalakítás főbb jellemzői:

  • egy szintbe került a járda az úttesttel
  • az utcák többi szakaszához hasonló díszburkolatot kapott az úttest és a járda
  • szélesebbek lettek a járdák
  • szabadföldbe ültetett fák, így több zöldfelület jött létre
  • a kereszteződésekben szűkült az útpálya, így könnyebb lesz átkelni az utcán
  • a Lőrinc pap tér körül egységes tér jött létre, közvetlen gyalogos kapcsolatokkal, megszűnt az állandó parkolás a téren
  • megújult a közvilágítás, új kandelábereket telepítettünk

Örömséta, Bacsó Bár, a forgalom hamarosan visszaáll!

Nem marad el az örömséta sem a Krúdy utcában és a Mária utcában. Július 17-én 17 órakor az önkormányzattal, választott képviselőkkel és a Rév8 munkatársaival együtt ünnepelhetik meg az elkészült utcaszakaszokat. A séta folytatódni fog az addigra elkészülő Bacsó Béla utcában, ahol 18 óra után a Bacsó Bár eseményre várjuk Önöket. A Bacsó Béla utcában is zajlanak a befejező munkálatok, hamarosan már birtokba lehet venni az új sétányt és a teljes utcát. 

Várjuk szeretettel az örömsétán és a Bacsó Bár eseményén!

Örömséta Facebook-esemény: https://www.facebook.com/share/kU8mqeU9iXbHNyPY/

Bacsó Bár Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1140974537008337/1140974547008336/ 

Ezúton is köszönjük a türelmüket és az együttműködésüket a kivitelezések ideje alatt.

Tudjuk, hogy nem volt zökkenőmentes ez a pár hónap, de reméljük, az elkészült utcák kárpótolnak a kellemetlenségekért, és örömmel fogják belakni azokat.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!