Hamarosan indul a Szeszgyár utca és a Szeszgyár köz megújítása

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hamarosan indul a Szeszgyár utca és a Szeszgyár köz kivitelezése

Lezárult a Szeszgyár utca és a Szeszgyár köz közbeszerzési eljárása. A Józsefvárosi Önkormányzat jövő héten aláírja a szerződést a nyertes kivitelezővel, így hamarosan megújul a Szeszgyár utca teljes szakasza, amelynek a Kőris utca és a Visi Imre utca közötti szakaszán egy vadonatúj köztér jön létre. Ha nem szeretne lemaradni az építkezés kezdetének pontos dátumáról, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a https://rev8.hu/hirlevel/ oldalon.

A közbeszerzést a HE-DO Építő Zrt. nyerte. A szerződéskötést követően leegyeztetjük a kivitelezővel az építkezés menetét. A kivitelezés pontos kezdéséről természetesen plakátokkal, szóróanyagokkal is értesítjük a lakókat, de érdemes feliratkozni a RÉV8 hírlevelére is.

Mi történt eddig a Szeszgyár utcában és a Szeszgyár közben?

A Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából a RÉV8 2022 tavaszán két alkalommal is bevonta a közösséget az utca tervezési folyamatába, hogy elmondhassák, mit látnának szívesen a megújuló utcában, és hogy mit szeretnének a jövőbeli sétányon csinálni: pihenni, játszani vagy sportolni. A terveket később a lakosság is véleményezhette, amelynek során szintén több hasznos javaslatot kaptunk.

A részvételi folyamat részletes leírását, illetve hogy milyen javaslatok jöttek be a tervezési alkalmakon, az alábbi kiadványban foglalta össze a közösségi tervezést tartó UFLab.

Hogyan újul meg a Szeszgyár utca?

A Szeszgyár utca tervezése során az volt a fő szempont, hogy kényelmesebben lehessen sétálni az utcában, és árnyékosabb, zöldebb legyen. Ezért annyi fát telepítünk, amennyit a föld alatt futó közművek megengednek, a Baross utca felőli szakaszon pedig a fasor útjában lévő vízvezetéket is áthelyezzük, hogy még több fát tudjunk telepíteni. 

A jelenlegi kétoldali parkolás csak az egyik oldalon marad meg, a páros oldalon egy fasort telepítünk, illetve évelőágyásokat.

A terv főbb jellemzői:

  ‒ biztonságos közlekedés
  ‒ szélesebb járdák
  ‒ a csomópontok kiemelése a járda szintjére
  ‒ 36 szabadföldbe telepített fa
  ‒ megújuló burkolatok: térkő a járdákon, aszfalt az úttesten
  ‒ új utcabútorok
  ‒ megújuló közvilágítás

Hogyan újul meg a Szeszgyár köz?

Az Orczy negyedben kevés lehetőség van szabadtéren mozogni és kikapcsolódni, ezen szeretnénk javítani a Szeszgyár köz megújításával. 

A terv elkészítése során figyelt rá a tervező, hogy legyen hol pihenni, de a játékra is legyen hely. Akik pedig csak áthaladni szeretnének az új sétányon, ők is kényelmesen végig tudjanak sétálni a szélén. 

A tervezés során azzal is számolni kellett, hogy biztosítsuk a behajtást az itt működő vállalkozás számára. Ehhez a Kőris utca felőli oldalon egy rámpa készül.

A terv főbb jellemzői:

  ‒ játékos elemek: trambulin, mászófal, kosárhinta
  ‒ árnyékos ülőhelyek
  ‒ 20 darab szabadföldbe telepített fa
  ‒ találkozóhely firkafallal és gerendából kialakított ülőhelyekkel
  ‒ természetes anyagokból készült játszótér
  ‒ átlátható, természetközeli kialakítás

Ha kíváncsi az utca felújításának terveire és látványterveire, látogasson el a https://rev8.hu/szeszgyar-utca/ oldalra. 

Az önkormányzat döntése alapján a felújítás alatt álló utcákban a lakók kedvezményesen parkolhatnak, ezzel enyhítve az átalakítás során felmerülő parkolási nehézségeket. 

A kivitelezés alatti kedvezményes parkolásról bővebben a Józsefvárosi Önkormányzat oldalán tájékozódhat.

Ha kérdése van az építkezéssel kapcsolatban, írjon az info@rev8.hu e-mail-címre, vagy hívja a 06 20 332 6163-as telefonszámot munkanapokon 9 és 16 óra között.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!