Önkénteseket keresünk a Dankó udvar kiértékeléséhez 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Önkénteseket keresünk a Dankó Udvar kiértékeléshez

A Dankó udvar tesztidőszak lassan a végéhez közeledik, október 26-án bezár az udvar erre a szezonra. A tesztidőszak vége előtt egy értékelést indítunk, ahol arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit gondolnak a lakók az elmúlt időszakról. Ehhez keresünk most önkénteseket, akik segítenek a kopogtatásban, amikor személyesen felkeressük a lakókat. 

A Dankó udvar egy közösségi udvar a Dankó utca 18. szám alatt, ami a 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertes ötleteként valósult meg. Az udvar 2024. május és októbere között egy tesztidőszakkal nyitott meg, amit a RÉV8 szervezett. Október végén zárul a tesztidőszak, ezért most arra szeretnénk kérni a lakókat, hogy értékeljék az elmúlt időszakot. Az önkormányzat az együttműködő szervezetek, a lakók és a RÉV8 tapasztalatai alapján dönti el, hogy a jövőben hogyan üzemeljen az udvar.

Mi az a Dankó udvar? 

A Dankó udvar egy kültéri közösségi hely a Magdolna negyedben, ahol lehet pihenni, olvasni, sportolni, kézműveskedni és a közösségi kertünkben magaságyásokat gondozni. Lehet az udvarban makramézni, agyagozni, focizni és kosarazni is, minden nap nyitva vagyunk és ingyenes programokkal várjuk a látogatókat. Minden szeptemberi programunk elérhető a dankoudvar.hu/orarend oldalon.

Mi az a tesztidőszak? 

A tesztidőszak azt jelenti, hogy a programokat, a berendezést és a házirendet is módosítjuk a tapasztalatok alapján. Az elmúlt időszakban változott a nyitvatartás, volt olyan program, amit megtartottunk, de volt olyan is, amin változtattunk. Így valódi tapasztalatokat gyűjthetünk arról, hogy mire van szükség az udvarban. 

Miben tudnak segíteni az önkéntesek? 

Az önkéntesek abban tudnak segíteni, hogy megismerjük a lakók véleményét az elmúlt időszakról, és a tapasztalatok alapján tudjuk meghatározni, hogy mi legyen itt a jövőben. Ezért egy hónapos értékelést indítunk, ami során körbejárjuk a szomszédos házakat, és személyesen megkérdezzük a lakókat a tapasztalatokról. 

A kopogtatásban és a tájékoztatásban résztvevő önkénteseknek kötelező részt venni egy 2 órás képzési alkalmon, amit a Rév8 és a Közösségi Részvételi Iroda tart a Közösségi Részvételi Irodában (Baross utca 63-67). A képzés időpontja szeptember 25., szerda 18 óra.

A jelentkezéseket október 8-án 12 óráig várjuk ezen az oldalon.

Ha szeretne többet megtudni a Dankó udvarról, akkor látogasson el a dankoudvar.hu oldalra. Ha kérdése van az önkéntességel kapcsolatban írjon a reszvetel@jozsefvaros.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!