Szeptemberben megnyitjuk a Víg utcát, találkozzunk szeptember 16-án!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Szeptemberben megnyitjuk a Víg utcát, találkozzunk szeptember 16-án!

A Rákóczi csarnok mögötti szakaszon a hónap első felében megváltozik a forgalmi rend, utcabútorok kerülnek ki az utcára, és egy közös aszfaltfestést is tartunk.

Az új utca 2023. szeptember 16-án szombaton 13 órakor nyit, ahol egy vásárral és agyagozással is várunk minden érdeklődőt. Novemberben pedig megépítjük a magaságyásokat is!

Az Egy Vígabb utca a tavalyi részvételi költségvetés nyertes ötlete volt. Az ötletgazda a Déri Miksa utca és a Vásár utca közötti szakasz átalakítását javasolta, annak érdekében, hogy az üres üzlethelyiségek gazdára találjanak, és barátságosabb legyen az utca. 

Idén tavasszal a lakókkal közösen ötleteltünk arról, hogyan rendezzük be az utcaszakaszt, valamint a helyi vállalkozókkal és intézményekkel is is beszéltünk. Ezek alapján megszületett a terv, amit idén ősszel két ütemben fogunk megépíteni. 

Először szeptember elején új forgalmi rendet vezetünk be. A Rákóczi tér mögötti szakaszon megszűnik az autóforgalom és a parkolás, ezzel egy gyalogos-kerékpáros zóna jön létre. Erről a részvételi költségvetésen beadott ötlet megvalósításának előkészítése során egyeztettünk a lakókkal, helyi szereplőkkel és intézményekkel. 

Az üzletek számára biztosítunk egy idősávot amikor be tudnak hajtani a Víg utcába. Áruszállítási időszakban hétköznap reggel 6 óra és 14 óra között hajthatnak be az arra jogosult járművek, hétvégén pedig reggel 6 és 10 óra között. Az átmenő forgalom és a parkolás megszűnik. Természetesen a mozgássérültet szállító járművek, és a megkülönböztető jelzést használó járművek ezután is bármikor behajthatnak az utcába. Az új forgalmi rend várhatóan a szeptember 11-i héten lép életbe. Ha nem szeretne lemaradni a pontos dátumról, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére: http://rev8.hu/hirlevel/ A második ütemben pedig megépítjük a magaságyásokat, így közel 70 m2 új zöldfelületet létesítünk az utcában.

A Rév8 egy pályázatot is hirdetett, hogy ne csak az utca fizikai kialakítása változzon meg, hanem programok is legyenek a Víg utcában. A nyertesek szeptemberben és októberben rendezik meg az eseményeket.

Szeptember 16-án délután 13 órakor pedig megnyitjuk az utcát, ahova várunk mindenkit sok szeretettel! Az eseményről részletesebben itt olvashat: https://fb.me/e/1L6AUCgvV

Aki pedig szeretne átnézhet a Rákóczi csarnok másik oldalára is, ahol 16 órától indul a Józsefvárosi Jazzfesztivál. Részletes program itt:

https://www.facebook.com/events/883080000053477

A programokon a részvétel ingyenes, a további részletekről beszámolunk majd a csarnoknegyed.hu oldalon.

Ha bármi kérdése van az átalakítással kapcsolatban, írjon az info@rev8.hu email címre, vagy hívja a +36 20 332 6163 telefonszámot, munkanapokon 9–16 óra között.

Ha szeretne rendszeresen értesülni a Csarnok negyedben zajló történésekről, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a https://www.csarnoknegyed.hu/ oldalon. 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!