Multikulturális Józsefváros: meséld el Te is a történeted! 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Multikulturális Józsefváros: meséld el Te is a történeted! 

[You can find the English version of this article here: https://jozsefvaros.hu/english/news-in-the-district/2023/10/multicultural-jozsefvaros-tell-your-story/]

Józsefváros története a mi történetünk. Az én Józsefvárosom sztorimesélő programsorozat már negyedik alkalommal várja szeretettel a szereplőket és a hallgatókat, 2023. október 26-án a Népszínház utcában.

A helyszín- és a témaválasztás ezúttal is kéz a kézben jár – a multikulturális Józsefvárosnak aligha akad szélesebb kirakata a legendás Népszínház utcánál.

Mára kétségtelen tény, hogy a kulturális sokszínűség óriási érték – figyelemre, toleranciára, együttműködésre tanít. Mondhatnánk úgy is: házhoz jön a nagyvilág és a történelem.

Józsefváros Budapest talán legsokszínűbb kerülete, és minden bizonnyal ebben a sokféleségben rejlik az egyik legfőbb vonzereje, sőt az ereje is.

De hogy jelenik meg mindez a józsefvárosi köztereken, gasztronómiai szokásokban, szórakozási lehetőségekben? Hogyan érintkeznek és hogyan hatnak egymásra az itt élő, kisebb-nagyobb csoportok? Mennyi vicces helyzet, életre szóló találkozás, gigantikus félreértés forrása ennyiféle kultúra és közösség együttélése egy ekkora területen? Hogyan kommunikál, veszekszik, békül ki, üzletel ennyiféle ember egymással?

Most bárki elmesélheti.

Várunk mesélőnek és hallgatónak is

Van egy jó történeted? Szívesen megosztanád? Kíváncsian meghallgatnád másokét? Tudsz valakit, akinek biztosan ott a helye? Van olyan történet, ami szerinted kihagyhatatlan? Szeretnéd, hogy a te sztoridat más mondja el?

Akár mesélnél, akár csak hallgatnád másokét, várunk szeretettel!

A programra a belépés ingyenes.

Idegen nyelvű történet esetén lehetőségeinkhez mérten magyar tolmácsot biztosítunk.

A helyszín bejárata akadálymentesített.

Időpont: 2023. október 26., csütörtök 18.00 óra

Helyszín: Népszínház, 1081 Budapest, Népszínház u. 26.

A sztorik, versek, felolvasások között élő zenés produkciókkal, étellel és itallal is várunk.

Hogyan tudsz jelentkezni történetmesélőnek?

A Közösségi Részvételi Iroda nyilvános sztorimesélő estjein bárki 5–10 percben elmondhatja a legkedvesebb, legizgalmasabbb, legviccesebb vagy legmeghatározóbb történetét.

Nem kell profi beszélőnek vagy gyakorlott szereplőnek lenned.

A lényeg, hogy azok osszák meg egymással Józsefváros semmihez sem hasonlítható anekdotáit és történeteit, akik saját tapasztalatból és a mindennapokban ismerik ezt a kerületet.

Küldd el a történeted e-mailben 2023. október 20., péntekig az enjozsefvarosom@gmail.com e-mail-címre.

Ezután felvesszük veled a kapcsolatot, és segítünk, hogy a programon már magabiztosan fogj mikrofont, és úgy tudj mindent elmesélni, ahogy szeretnéd.

Van egy jó sztorid, de nem szeretnél szerepelni?

Az e-mailed végére írd oda, hogy „olvasásra” és azt, hogy „névvel” vagy „név nélkül”.  Ezeket a történeteket összegyűjtjük, kinyomtatjuk, és az esteken szabadon el lehet majd ezeket olvasni.

Szeretnéd, ha valaki más mondaná el történeted?

Az e-mailed végére írd oda, hogy „felolvasásra”, illetve, hogy „névvel” vagy „név nélkül”. Ebben az esetben valaki más fogja elmesélni a sztoridat az estén.

Te nem akarsz történetet mesélni, de szívesen hallanád másokét?

Téged is nagy szeretettel várunk – a részvételhez egyáltalán nem kell, hogy neked is legyen sztorid. Várunk a legszuperebb hallgatóságnak, ha szeretnéd megismerni a szomszédaidat egy kicsit más oldalról.

Kérdésed van?

Hívj minket a +36 1/459 2139-es számon, vagy írj e-mailt a reszvetel@jozsefvaros.hu címre.

Ha Te is hozzájárulsz, a történeted bekerül a Józsefvárosi Múzeum oral history gyűjteményébe, így Józsefváros történelmébe is.

Az eseménysorozat védnöke Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs humorista.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!