Nőnapi programok Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nőnapi programok Józsefvárosban

Március 8-án bátor, elhivatott és inspiráló nőkre figyelünk – olyanokra, akiket talán nem ismerünk eléggé: a Rendezvény8 munkatársai forgalmas kerületi helyszíneken, köztereken és intézményekben készülnek egy kis meglepetéssel.

Emellett a nőnap remek alkalom, hogy egy friss, új köztérelnevezésünket megünnepeljük: a Szigony utca 1–11. és Szigony utca 2–10. közötti 35728/48 helyrajzi számú parkoló hivatalosan is Dirnfeld Janka tér lesz – a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében is.

Idei nőnapi adománygyűjtésünk hetek óta zajlik – mindenkinek, aki hozzájárult a gyűjtésünkhöz, köszönjük a hozzánk eljuttatott tárgyakat és eszközöket. Felhívásunkban azt kértük, lehetőség szerint menstruációs eszközökkel és egyéb higiéniai cikkekkel támogassák adománygyűjtésünket, az így összegyűlt csomagokat a Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) munkatársai fogják eljuttatni rászoruló ügyfeleiknek.

Mit ér, ha? címmel a Józsefvárosi Önkormányzat és a Rendezvény8 szervezésében március 7-én, csütörtökön 18 órától a H13 Kultpontban előadást tekinthetnek meg vendégeink – a helyek az előzetes regisztráció során be is teltek, fogadják szeretettel a Láthatáron Csoport ingyenes nőnapi előadását.  

Ékszeren a városom – Nőnapi kézművesajándék-készítés címmel hirdetett ingyenes programot a Józsefvárosi Múzeum. Bárki készíthet magának vagy ajándékba fülbevalót, medált, gyűrűt, kulcstartót, kitűzőt vagy hűtőmágnest kedvenc józsefvárosi épületéről, tereiről, fotórészleteiről.

Március 8-án, pénteken 14.00 órától várják az érdeklődőket a József krt. 59–61. szám alá. A 17.00 óráig tartó eseményen Csuka Zsuzsi segítségével bárki elkészítheti a saját ékszerét, ajándékát. A múzeum és a Handmade by Csuka Zsuzsi alkotója biztosítja az eszközöket és kínál segítséget az alkotáshoz. Közben megtekinthető a Villanások – Pillanatképek Józsefváros elmúlt 150 évéből című időszaki kiállítás is.

Boldog nőnapot, Józsefváros!

 

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!