Dankó utcai zöldfelület újranyitása és hasznosítása

Beruházás helyszíne: Dankó udvar

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Polgármesteri Kabinet, Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.

Közreműködő: Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt.

További információ: info@rev8.hu

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Igényfelmérés (befejezve)

 
 
 
 
 
Tesztelés (folyamatban)

 
 
 
 
 
Tesztidőszak kiértékelése (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Tervezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kész (nincs elkezdve)

Beruházás költsége: 10 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2024/2. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2024/4. negyedév

Röviden a beruházásról

2022-ben első alkalommal zajlott a kerületben részvételi költségvetés, melynek során a lakosok 120 millió forint elköltéséről ötletelhettek és szavazhattak.

Ezt az ötletet is kiválasztották a lakosok, ezért az önkormányzat megvalósítja. A teljes folyamatról a https://reszvetel.jozsefvaros.hu/  oldalon olvashatnak.

Főbb célok:

A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné újranyitni a Dankó utcai udvart, hogy a környék lakói számára legyen a közelben elérhető zöld terület, ahol sportolásra és kertészkedésre is van lehetőség. A 2022-es részvételi költségvetésen a józsefvárosiak 10 millió forintot szavaztak meg az udvar zöld fejlesztésére. Az önkormányzat ezt szeretné kiegészíteni további fejlesztésekkel, hogy az udvar minél több gyerek és felnőtt számára barátságos hely legyen, amit szívesen használnak.

Korábban az udvarban található sportpálya miatt érkeztek lakossági panaszok az önkormányzathoz, ami miatt az udvart egy idő után bezárták. Az udvar újranyitásakor szeretnénk, ha a sportpályát újra birtokba vehetnék a kerületiek de úgy, hogy annak használatát közösen kialakított szabályok határozzák meg.

Az újranyitást úgy tervezzük, hogy a sportolás mellett más tevékenységet is lehessen folytatni. Ennek érdekében a pálya köré labdafogó hálót készítünk, az udvarban egy kerületőr lesz a portás, és közösségi munkások segítségével programokat fogunk szervezni az udvarba.

A Dankó udvar újranyitását több lépésben valósítjuk meg. 2023 szeptemberében és októberében igényfelmérést végzünk a környékbeli lakók között. Szeretnénk külön megkérdezni az itt lakó gyerekeket is arról, hogy mire és hogyan használnák az udvart. Ezután az igényfelmérés során beérkezett javaslatok alapján az udvart 2024. tavaszától kezdődően teszt jelleggel megnyitjuk egy szezonra úgy, hogy a sportpályát labdajátékra is lehet használni. Ez a tesztidőszak 2024. őszén ér véget, amikor újra megkérdezzük a környék lakóit az addigi tapasztalataikról. Ekkor dönt majd az önkormányzat véglegesen arról, hogy milyen módon fejleszti tovább az udvart és a sportpálya pontosan milyen funkciót kap.

Főbb műszaki tartalom:

  • zöldfelület rendezése
  • közösségi kertészet feltételeinek kialakítása, magaságyások létrehozása
  • labdavédő háló telepítése
  • sportolási lehetőség biztosítása, rekortán pálya javítása

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!