Településképi eljárások

Hatósági Bizonyítvány

Ha egy építmény rendeltetésében változás történik vagy a rendeltetési egységek száma változik, azt be kell jelenteni az önkormányzat felé.

Közösségi kert kialakítása

A közösségi kertek három dolgot egyesítenek magukban: zöld felületeket a város kellős közepén; saját zöldséget, gyümölcsöt és fűszereket az asztalunkra; és lehetőséget arra, hogy tartalmas időt töltsünk el szomszédainkkal.

Településképi bejelentési eljárás

Településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni azoknál az építési tevékenységeknél, amik nem kötöttek építésügyi hatósági engedélyhez.

Településképi konzultáció

Az építtető köteles szakmai konzultációt kérni, ha a tervezett építési tevékenység a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló kormányrendelet hatálya alá tartozik, vagy a terveket a településrendezési és az építészeti-műszaki tervtanácsokról szóló kormányrendelet alapján az Országos Építészeti Tervtanács vagy a területi építészeti-műszaki tervtanács véleményezi.

Településképi kötelezési eljárás

Településképi kötelezési eljárás akkor indul, ha valaki nem tartja be a kerületi Településképi rendeletben felsorolt településképi kötelezettségeket vagy nem hajtja végre a településképi kötelezésben foglaltakat.

Településképi véleményezési eljárás

Településképi véleményezési eljárást kell lefolytatni az építési engedély köteles ügyekben.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!