Mi a helyzet a mikroparkokkal?

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mi a helyzet a mikroparkokkal?

A mikroparkok létrehozása a 2022-es józsefvárosi részvételi költségvetés egyik nyertes ötlete volt, hogy parkolóhelyek felszabadításával hűsítő zöldfelületeket alakítsunk ki. Tavaly ősszel a Rév8 öt mikroparkot hozott létre, helyi intézményekkel, szervezetekkel együttműködve. Most pedig beszámolunk arról, hogy melyik mikroparkkal mi a helyzet.

A mikroparkok gazdái közül többen indultak a Fogadj örökbe egy közterületet! elnevezésű pályázaton a mikroparkok örökbefogadásáért, az eredményeket még várjuk. Amennyiben nyernek, anyagi támogatáshoz jutnak, így még könnyebben tudják gondozni ezeket a zöldfelületeket.

Népszínház utcai mikropark

A Népszínház utcában történt fórumról és rongálásról nemrég részletesen számoltunk be, amit itt olvashat. A Népszínház utcai mikropark elrendezésén a fórumon elhangzott javaslatok alapján idén nyáron változtatunk, így annak kiterjedése is csökkeni fog. A mikropark örökbefogadása mellett a Népszínház közösség további pályázatokra is jelentkezett, amivel tovább zöldülhet a ház és az utca.  A Népszínház csapat következő mikroparkos eseménye a konténerek festése és az ahhoz kapcsolódó ünnep lesz, ahova mindenkit várunk szeretettel. A rendezvényre xy-én z órakor kerül sor, amire szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Nap utcai mikropark

A Nap utcai mikropark tervezésekor a Józsefvárosi Múzeummal dolgoztunk együtt. Mivel tavaly ősszel még tartott a múzeum felújítása, így a mikropark ideiglenesen a Nap utca 9. elé került. Májusban elkészült a múzeum épülete, ezért nyáron a mikropark is átkerül eredeti helyére, a Józsefvárosi Múzeum mellé. 

Molnár Ferenc téri mikropark

A Lehetőségek tere előtti mikropark több programnak is otthont ad, a növények nőnek, sokan pihennek meg ott délutánonként. (Fotó: Puszt Zsófi)

Magdolna utcai mikropark

A Százszorszép óvodával és a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremmel tervezett Magdolna utcai mikroparknál befejeződött az óvoda felújítása, a mikroparkot gondozzák a kisebb-nagyobb kezek, a két szervezet együtt ápolja a növényeket. 

Szigetvári utcai mikropark

A Biztos Kezdet Gyerekház előtti mikroparkba tavasszal színes virágok kerültek, az ágyás pedig fontos része lett a gyerekház mindennapjainak. Sok szülő arról számolt be, hogy biztonságosabbnak érzik az elindulást, mivel kilépéskor rögtön a mikropark védőöve várja a gyerekeket, nem tudnak véletlenül sem az autók elé szaladni.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!