Tavasszal nyit az új Dankó udvar – önkéntesek jelentkezését várjuk

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Tavasszal nyit az új Dankó udvar – önkéntesek jelentkezését várjuk

A 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertes ötlete a Dankó utcában lévő, rég elfeledett sportudvart szeretné feléleszteni. Ehhez keresünk önkénteseket, akik szívesen részt vennének a lakók tájékoztatásában, illetve az igényfelmérésben. Arra leszünk kíváncsiak, hogy a környék lakói, hogyan szeretnék használni az udvart, milyen programokon vennének részt szívesen.

Önkéntesként abban tud segíteni nekünk, hogy a lakók ötleteit és javaslatait minél jobban megismerjük, és az igényeiket figyelembe véve tervezzük meg az új Dankó udvart.

„A kopogtatásban és tájékoztatásban résztvevő önkénteseknek kötelező részt venni egy 2 órás képzési alkalmon, amit a Rév8 és a Közösségi Részvételi Iroda tart a Közösségi Részvételi Irodában (Baross utca 63-67).

A jelentkezéseket október 2-án déli 12 óráig várjuk ezen az oldalon.

A Józsefvárosi Önkormányzat újra kinyitja a Dankó udvart, és szeretné felmérni, hogy a környékbeliek mire, és hogyan szeretnék használni az udvart. Ezek alapján a RÉV8 munkatársai kidolgoznak egy programtervet a 2024-es szezonra, amivel szeretnének minél több korosztályt megszólítani, legyen szó kertészkedésről, sportról, táncról vagy valamilyen kézműves foglalkozásról. A jövő évi szezont egy tesztként fogjuk fel, ahol azt szeretnénk megnézni, hogyan használják az udvart a környék lakói és mire van valós igény. A tesztidőszak végén a környék lakóinak lehetőségük lesz véleményt mondani arról, hogy a jövőben hogyan működjön tovább az udvar. A folyamatról és az igényfelmérés részleteiről hamarosan az önkéntesek segítségével tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Az udvarban lévő rekortán pályát felújítjuk, hogy sérülésmentesen lehessen sportolni, illetve a zöldfelületeket is rendbetesszük. A sűrűn beépített Magdolna negyedben nagyon kevés a közösségi tér és kevés az erre alkalmas, nagy alapterületű önkormányzati tulajdonú telek is. A Dankó udvar nagy lehetőségeket rejt magába, amelyeket kár lenne kihagyni!

Ha nem szeretne lemaradni semmiről, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelelére http://rev8.hu/hirlevel/ oldalon. Ha pedig bármilyen kérdése, van írjon az info@rev8.hu email címre.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!