Befejeződött a Népszínház – Nagy Fuvaros utca fásítása

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Befejeződött a Népszínház - Nagy Fuvaros utca fásítása

2023 augusztusában kezdődött el a Népszínház utca és a Nagy Fuvaros utca csomópontjának fásítása. A fásítás keretében az új felületekre 14 fa került.

Az új cserjefelület miatt a Népszínház utca és a Nagy Fuvaros utca kereszteződésében található mikromobilitás pont pár méterrel arrébb került. Kisebb javítások még várhatóak, ezeket a kivitelező a következő napokban elvégzi.

Az utcafásítási program keretén belül a 2023-ban  két közterület, a Lujza utca és a Népszínház – Nagy Fuvaros utca csomópontja zöldült ki bruttó 63 millió forintból.  A Program fő célja, hogy közelebb hozza a természetet a lakókhoz, amely hozzájárul az itt élők fizikai és mentális egészségének javulásához, valamint hogy növelje a közterületeken burkolatfeltöréssel újonnan ültetett fák számát. Lehetővé tegye, hogy ne csak teljes pályafelújítás esetén ültessünk fákat.

A kerületi Településfejlesztési Koncepció (2019), Integrált Településfejlesztési Stratégia (2015 és 2020), Klíma Intézkedési Terv (2020), Klímastratégia (2021) ha más megfogalmazással is, de egymásra épülve egyaránt kijelölte az Önkormányzat útját, hogy egy jelentősen zöldebb irányban induljon el.

  • A Településfejlesztési Koncepció tartalmazza  a kerületi zöldinfrastruktúra fejlesztését, hálózat bővítését.
  • Az Integrált Településfejlesztési Stratégia erre építve fogalmazta meg a zölddel nagyon alacsony ellátottságú kerületrészek fejlesztését, a hálózaterősítést és a táji szerkezet javítását is.
  • A Klíma Intézkedési Terv célként fogalmazta meg, hogy ahol faültetés lehetséges, ott ennek vizsgálata történjen meg, a Klímastratégia előirányozta a legkonkrétabb vállalást: 2030-ra minden utcában legyen fa, többszintű zöldsáv, vagy fát helyettesítő növénytelepítés, amelyek biológiai sokfélesége is magas.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!