Szelektív hulladékgyűjtők a Népszínház utcában – Újabb részvételi költségvetés nyertes ötlet valósult meg

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Szelektív hulladékgyűjtők a Népszínház utcában

Kihelyezték munkatársaink a Népszínház utcába a szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas edényeket – az ötlet a 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertese volt.

Ezek Józsefváros első, közterületre kihelyezett szelektív gyűjtői, a Népszínház utca és a Bacsó Béla utca találkozásánál, a villamos végállomásánál találhatók.

Az ötletbeadók elképzelése szerint: „Ezen a szakaszon a társasházak lakóközössége naponta takarítja a járdát, az összegyűjtött szemetet pedig a saját kukájukba ürítik. Fontos számukra a szemléletformálás, ezért szelektív hulladékgyűjtők elhelyezésével szeretnék elérni, hogy a szemetet ne az utcáról, hanem ezekből a kukákból, elkülönítve tudják gyűjteni.”

A szelektív gyűjtőedények gépjárművel történő ürítését és a hulladék elszállítását az első időkben hetente háromszor tervezik, a megfelelő ütemezést a tesztidőszak után határozzák meg a JGK Zrt. munkatársai. A fekete színű, a kommunális hulladék gyűjtésére alkalmas edényeket pedig napi rendszerességgel ürítik (ezekből kettőt helyeztünk el a területen).

Józsefváros szelektív gyűjtőhelyeit összefoglaló térképünket itt találja.

Az idei részvételi költségvetés ötletbeadási szakasza február 10-én lezárult. A szavazás 2024. április elsején indul, és április 20-ig fog tartani. A részletekről itt tud tájékozódni.

Ne maradjon le Ön sem a fontos hírekről, legyen naprakész: iratkozzon fel a részvételi hírlevélre, vagy az önkormányzat más hírleveleire.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!