Befejeződött a Lujza utca fásítása

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Befejeződött a Lujza utca fásítása

2024 februárjában befejeződött a Lujza utca fásítása.

Az új fahelyekkel körülbelül 142 négyzetméternyi zöldfelülettel növekedett a korábban teljesen kopár, zöldfelület- és ültetett fa nélküli utca.

2023 nyarán fahelyeket alakítottunk ki a Lujza utca teljes szakaszán, melyekbe végül 32 fát ültettünk. A fahelyek körül pollerek helyeztünk el, amelyek ezáltal védelmet nyújtanak a fáknak.

Arra kérjük a lakosságot, hogy óvják és védjék ők is a beültetett növényeket. Parkolás során kifejezetten figyeljenek, hogy ne álljanak gépjárművekkel a fahelyekre.

A Lujza utca fásítása az Utcafásítási Program része, melynek fő célja, hogy közelebb hozza a természetet a lakókhoz, így hozzájárulva az itt élők fizikai és mentális egészségének javulásához, valamint hogy minél előbb növelje a közterületeken az újonnan ültetett fák számát. Az Utcafásítási Program keretében zöldült ki a Népszínház utca és a Nagy Fuvaros utca kereszteződése. Erről bővebben itt olvashat.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!