Mit lehet csinálni nyáron a Tolnai kertben?

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nyári programok a Tolnai kertben

Nyilván hűsölni és kertészkedni, de ezen kívül is készülünk pár programmal a nyári szezonban a Tolnai kertben. Grillezünk, linóleumot metszünk, rovarhotelt készítünk és sakkpartit tartunk. Várunk mindenkit sok szeretettel!

Aki járt már a kertben, főként a nyári kánikula idején, jól tudja, milyen kellemes a belvárosban olyan hűvös helyet találni, ahol kicsit meg lehet pihenni, hűsölni egyet az árnyékban, vagy ha esetleg több ideje van az embernek, tevékenykedni a kerti ágyásokban, vagy akár csak naplemente idején hallgatni egy kis madárdalt a padon ücsörögve.

A kert a megnyitás óta nagy változásokon ment át. Összesen 9 magaságyást alakítottunk ki, amelyek gazdái éltetik a közösségi kertészkedést, de emellett szabadon is látogatható a pihenőkert. Számos program helyszíneként is szolgált már a kert, volt itt már madárodú-készítés, közös növényültetés, méhészeti előadás, szezonnyitó piknik, színházi előadás, plakátkiállítás, és nem mellesleg az idei évben Mark, a kert gazdája minden csütörtökön 15 órától közös kertészkedést tart, ahol az érdeklődők be tudnak csatlakozni az éppen aktuális kerti munkálatokba.

Akikkel a kertben találkozunk, azt mesélik, hogy a csend, a nyugalom és az árnyék, ami leginkább vonzza az őket, viszont sokaktól jött olyan visszajelzés is, hogy nem is hallottak még a Tolnai kertről, pedig a közelében laknak. Mivel nagyon szuper helynek tartjuk ezt a kis oázist, így az a tervünk az idei szezonban, hogy kedvet csinálunk a kert látogatásához, és szervezünk néhány nyári programot azok számára, akik érdeklődnek a kertészkedés, a természet iránt, és szeretnek közösségben időt tölteni.

Nyári programok a Tolnai kertben

Július 18., csütörtök – Grillezés Júliával (Petramondta) – a grillkolbászok mellett közös salátakészítés a kert fűszernövényeiből és házi készítésű szörp kóstoló vár

https://www.facebook.com/events/1284499042955718

Július 25., csütörtök – Linómetszés – növénylenyomat-készítés a kert növényeiből inspirálódva

https://www.facebook.com/events/405605042500646

Augusztus 1., csütörtök – Rovarhotel-készítő foglalkozás – alkossunk közösen, és térj haza egy általad barkácsolt rovarszállóval

https://www.facebook.com/events/518430970521835

Augusztus 8. – Sakkparti a kertben a Gólya Sakk csapatával – gyere, és ismerkedj a sakk rejtelmeivel, vagy játssz egy partit a barátokkal. A szettet mi visszük!

https://www.facebook.com/events/402911298848195

Időpont: minden alkalommal 18:00-tól 20:00 óráig

Helyszín: Tolnai kert, 1084 Budapest, Tolnai Lajos utca 23.

A programokról részletesen az események Facebook-oldalán olvashat.

A programokon a részvétel ingyenes. Várunk mindenkit sok szeretettel!
Ha érdeklődik a magaságyások iránt, vagy szeretne többet megtudni a Tolnai kertről és a programjainkról, csatlakozzon a Tolnai kert barátai Facebook-csoporthoz, vagy látogasson el a Rév8 weboldalára: https://rev8.hu/tolnai-kert/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!