Ünnepeljük meg együtt az új Cinka Panna kert megnyitását!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Ünnepeljük meg együtt az új Cinka Panna kert megnyitását!

A Koszorú és a Magdolna utca sarkán található önkormányzati telek Józsefváros egy sűrűn beépített részén található. A telek korábban részben parkolóként funkcionált, így a Józsefvárosi Önkormányzat azt a döntést hozta, hogy egy olyan parkot alakít ki rajta, amely kikapcsolódási lehetőséget teremt a kisgyerekkel és kutyával érkezőknek is.

A kialakítandó kert terveit a lakosság 2022. november 7. és december 4. között véleményezhette. A lakossági igények, vélemények figyelembevételével 2023-ban elkészültek a saroktelek átalakításának végleges tervei. 2024 márciusában az önkormányzat úgy döntött, hogy a kertet Cinka Pannáról fogja elnevezni, ezzel folytatva azt a 2020-ban elindított hagyományt, hogy minden évben a nemzetközi nőnap tiszteletére korábban névtelen közterületeket nevez el a közéletben, művészetben vagy éppen tudományban fontos szerepet betöltő nőkről.

A kivitelezés lassan befejeződik így már csak egy dolog van hátra: hogy megünnepeljük Józsefváros új kertjét, a Cinka Panna kertet. 

 

Mikor?

2024. május 10-én, 15:30 és 17:30 között.

Hol?

Az új Cinka Panna kertben (Budapest, Koszorú utca 26.).

 

Program:

  • Pikó András polgármester köszöntőbeszéde
  • Rádai Dániel alpolgármester beszéde
  • Galyas Éva romaügyi referens beszéde
  • Szomora Zsolt cigányprímás fellépése
  • Ismerd meg a Cinka Panna kert élővilágát! – vezetett séta
  • Közösségi rajzolás és színezés

 

Ki volt Cinka Panna?

Cinka Panna (Sajógömör, 1711–1772) legendás magyar cigányzenész, virtuóz hegedűs, az első mai értelemben vett cigányprímás. Már kisgyermek korában is gyönyörűen hegedült, 12 éves korára általános elismerés és bámulat tárgya lett. Akkori szokások szerint 14-15 éves korában férjhez ment egy szintén tehetséges zenésztársához. Nagybőgős férjével és zenész sógoraival együtt ő alapította 1728-ban az első ismert, híressé vált, hagyományos magyar cigányzenekart.

 

Az eseményen kép- és hangfelvétel készülhet. Bővebb információért olvassák el adatkezelési tájékoztatónkat.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!