Tömő utca megújítása

Beruházás helyszíne: Tömő utca (Leonardo utca – Szigony utca)

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Rév8 Zrt.

Közreműködő: Futureal, JGK Zrt., Geometer Kft.

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (folyamatban)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kész (nincs elkezdve)

Beruházás költsége: 180 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/1. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2023/2. negyedév

Röviden a beruházásról

Háttér: A Corvin Sétány Program megvalósítására létrejött szerződéses rendszer és annak 2014-es lezáró szerződése szerint önkormányzati kötelezettség az utcaszakasz felújítása. A Práter utca felújításával párhuzamosan lezárulnak a Corvin sétányhoz köthető közterületi beruházások. 2015-ben az Önkormányzat befektetői partnere, a Corvin Zrt. közcélú felajánlás keretében elkészítette a két közterület kiviteli terveit, amik 2019-ben felülvizsgálatra kerültek, de a megvalósítás eddig elmaradt. 2021-ben az Önkormányzat úgy döntött, hogy minél előbb befejezi a Corvin Sétány Program közterületi programját, de a Klímavédelmi Intézkedési Tervben elfogadott szempontok alapján. 2021-ben elkészült az utca vázlatterve. A beérkezett lakossági javaslatok figyelembevételével készülnek a végleges kiviteli tervek. A Leonardo – Bókay utcák közötti szakasz fásítása érdekében a közműszolgáltatókkal való egyeztetések alapján a vízvezeték elmozdítására van szükség, ezért a beruházás várhatóan nem kezdődik egyszerre a Práter utca kivitelezésével.

Videó az utca terveiről

Főbb célok: A beruházás fő célja, hogy ne egy aszfaltozott felújítás történjen, hanem egy olyan összetett utcamegújítás, aminek a végén az ott élők, dolgozók és közlekedők számára emberközpontú és rendezett környezet jön létre. Ezért fásítjuk az utcát, és prioritássá tesszük a gyalogos- és kerékpárosbarát kialakítást.

Főbb műszaki tartalom:

  • igényes térkőburkolat a járdán
  • megújul a közvilágítás
  • fasor jön létre és ez vízvezeték-mozgatással jár együtt
  • szélesebbek lesznek a járdák, kényelmesen lehet kétirányban kerékpározni a beruházással érintett utcaszakaszon, a csomópontokban mikromobilitási pontok jönnek létre
  • a csomópontokon az úttest a járdaszintbe kerül és járdafüleknek köszönhetően szűkül a kanyarodási ív, azok a gépkocsikat lassításra késztetik, akadálymentesek, és beláthatóak
  • a Bókay utcai csomópont nem válik teljesen kiemeltté a mentőszolgálat kérésére
  • több koncentrált rakodóhely kerül kijelölésre

 

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Korábbi, kapcsolódó hírek, események itt olvashatóak east

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!