Április elsején indul a szavazás a részvételi költségvetésben – 40 helyi ötlet közül választhatják ki a legjobbakat az itt élők

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Április elsején indul a szavazás a részvételi kötségvetésben

Április 1-től április 20-ig tudnak a 2024-es részvételi költségvetés szavazólapra került ötleteire szavazni a józsefvárosi lakosok.

Idén 180 millió forint sorsáról döntenek a józsefvárosiak.

Az ötletbeadás február 10-ig tartott, Összesen 379 javaslat érkezett be a határidőig online és papíron, ez 61,5 százalékkal több a tavaly beküldött ötleteknél.

Ezt követően a kerületi lakosokból álló munkacsoport tagjai döntöttek a szavazólapokra kerülő ötletekről.

MI A SZAVAZÁS MENETE?

A szavazáson minden, 16. életévét betöltött józsefvárosi lakos részt vehet.

Szavazni 2024. április 1-től április 20-ig lehet, a korábbi évekhez hasonlóan online és személyesen is.

Online: regisztrációt követően a reszvetel.jozsefvaros.hu oldalon lehet szavazni.

A regisztráció során megadott lakcímed alapján a rendszer besorol a megfelelő körzetbe. A részvételhez nem szükséges, hogy be legyél jelentkezve a lakhelyedre.

Személyesen:

Várunk szeretettel a szavazás vége előtti ünnepi záróeseményünkre. Tarts velünk április 19-én 18 órától 21 óráig a Teleki téri piacon.

Összesen öt szavazatot adhatsz le.

Kettőt a saját körzetedben használhatsz fel, egyet-egyet pedig a másik két körzetben és a teljes kerületre érkező ötletek között oszthatsz ki.

Részvételi Költségvetés körzetek 2024

Minden körzethez 10 ötlet tartozik a szavazólapon. Tehát összesen 40 ötlet közül lehet majd választani, és legfeljebb 5 szavazatot leadni.

Jól jönne egy emlékeztető? Kattints ide!

MI TÖRTÉNIK A SZAVAZÁS UTÁN?

2024. április 20. után, a szavazatok összeszámlálását követően eredményt hirdetünk, a legtöbb szavazatot begyűjtő nyertes ötletek listáját online és offline felületeinken is közzétesszük.

A nyertes ötletek megvalósítása a Józsefvárosi Önkormányzat feladata. Az ötletbeadókkal – ahol lehetséges – egyeztetni fogunk az ötletek megvalósítása során.

Az elmúlt évek nyertes ötleteinek megvalósulását itt tudod figyelemmel kísérni.

A részvételi költségvetés nyertes ötleteiről az Önkormányzat képviselő-testülete dönt. Ezt követően megkezdődik az ötlet megvalósításának előkészítése.

Minden ötlet más és más előkészítést, tervezést, beszerzési folyamatokat és kivitelezési munkát igényel, így egyes ötletek hamar, néhány hónapon belül meg tudnak valósulni, míg másokra hosszabb időt, akár egy évnél is többet kell várni adott esetben.

Minden nyertes ötletnek külön adatlapja lesz, ahol az érdeklődők nyomon tudják követni az ötlet haladását, aktuális státuszát.

A Te pénzed, a Te döntésed! Szavazz Te is a legjobb ötletekre április 20-ig!

Kérdésed van? Fordulj munkatársainkhoz bizalommal:

Közösségi Részvételi Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1. reszvetel@jozsefvaros.hu +36 1/459-2139 + 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!