Többszörösére nőtt a pénzbeli támogatásban részesülők száma Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Többszörösére nőtt a pénzbeli támogatásban részesülők száma Józsefvárosban

A 2023. november 15-én lépett hatályba az új szociális rendelet.

Az új és megújult pénzbeli támogatások népszerűségét jól mutatja, mennyivel több józsefvárosi lakos veszi igénybe rendszeresen és eseti jelleggel is ezeket, mint a megelőző években.

2024 áprilisára 6,2-szeresére nőtt a kifizetett támogatások összege, és 4,8-szorosára a kifizetett támogatásban részesülők száma a megelőző év azonos időszakához képest.

A Józsefvárosi Önkormányzat egyik legeredményesebb támogatását, a lakhatási támogatást 2024 áprilisában már 395 háztartásnak folyósítottuk, havi 10 millió forint értékben – ez a jelenlegi pénzbeli támogatási rendszer harmadát teszi ki.

Ha megnézzük havi bontásban is a kifizetett lakhatási támogatások számát, akkor ez 2023 novemberében 32 háztartást jelentett, majd folyamatos növekedés eredményeképpen 2024 áprilisára már 395 háztartást. Ez több mint 12-szeres emelkedést jelent kevesebb mint egy év alatt.

A gyógyszertámogatásban részesülők száma is jócskán megnőtt, és a támogatottak köre is szélesebb lett. 2024. április végére 7-szer annyi jogosult részesült az adott hónapra vonatkozóan gyógyszertámogatásban, mint az előző év azonos időszakában. Ezzel a gyógyszertámogatás kevesek által, szezonálisan igénybe vett támogatásból egész évben népszerű, szélesedő támogatotti kör mellett folyósított támogatási formává vált.

2,6-szorosára nőtt az egy főre eső átlagos hátralékkezelési támogatásokra kifizetett összeg (70 ezer forintról 180 ezer forintra), és 1,6-szorosára a támogatásban részesülők száma az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az egyszeri, 10 ezer forintos készpénztámogatás (inflációs támogatás) áprilisban 2,6-szor, az év első négy hónapját tekintve pedig 3,5-ször annyi támogatotthoz jutott el, mint az előző év azonos időszakában az évi egyszeri utalvány.

Ne feledjék: elérhető ingyenes, összefoglaló nyomtatott kiadványunk, a Tájékoztató a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásairól, amelyben részletesen írunk az egyes támogatásokról és az igénylésük feltételeiről, menetéről. A tájékoztatót a Polgármesteri Hivatalban, az Ügyfélszolgálati Irodában és a Családtámogatási Irodában is megtalálják.

A kiadvány teljes terjedelmében elérhető online is: szociális támogatások

A szociális támogatások részleteit a jozsefvaros.hu oldalon is elolvashatja.

Ha személyesen igényelné bármelyik támogatást, vagy kérdése van, forduljon munkatársainkhoz bizalommal:

Családtámogatási Iroda

1082 Budapest, Baross u. 66–68., bejárat a Német u. felől (akadálymentes bejárat a Baross utca felől) szocialis@jozsefvaros.hu +36 20/539-0533 +36 20/433 9100 +36 20/433 8899 +36 20/440 7209
Családtámogatási Iroda

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!