Bacsó Béla utca megújítása

Beruházás helyszíne: Bacsó Béla utca teljes hosszában

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Rév8 Zrt.

Közreműködő: JGK Zrt., JKN Zrt., Civil szervezetek

További információ: info@rev8.hu

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Véleményezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kész (befejezve)

Beruházás költsége: 180 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2024/1. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2024/2. negyedév

A fejlesztés saját felülete:http://www.rev8.hu/bacso

Röviden a beruházásról

A Bacsó Béla jelenleg rossz helyzetű, jobb sorsra érdemes közterület. Bizonyos szempontból a Nagykörút elfeledett mostohatestvére, egyik vége a Népszínház utcai villamos és buszvégállomásra nyílik, másik egy nagykörúti kanyarodósávként működött 2021 nyaráig. További nehezítő körülmény, hogy az utcában a közelmúltban három nagyobb építkezés zajlott, amelyek mindegyike hagyott nyomot az utca állapotán, az műszakilag erősen leromlott. Zsákutcáról van szó, amelyen mégis számos garázsbehajtó található. A Vásár és Bérkocsis utcák közötti szakaszt 2021 nyarán tesztjelleggel megnyitotta az Önkormányzat a gyalogosok és kikapcsolódni vágyók számára, a gépkocsikat felváltották a vendéglátó és fogyasztásmentes teraszok. A tesztidőszak után lakossági véleményezés indult, amely elsöprő többséggel támogatta az utcaszakasz megnyitását és hosszú távon is zöld, gyalogosbarát igény fogalmazódott meg az egész utcára. A rövid szakasz ’Nyitott’ projektje 2022-ben is folytatódik. Az építkezések befejezése után eljött az idő a teljes utca átalakítására.

Háttér: A Bacsó Béla jelenleg rossz helyzetű, jobb sorsra érdemes közterület. Bizonyos szempontból a Nagykörút elfeledett mostohatestvére, egyik vége aNépszínház utcai villamos és buszvégállomásra nyílik, másik egy nagykörúti kanyarodósávként működött 2021 nyaráig. További nehezítő körülmény, hogy az utcában a közelmúltban három nagyobb építkezés zajlott, amelyek mindegyike hagyott nyomot az utca állapotán, az műszakilag erősen leromlott. Zsákutcáról van szó, amelyen mégis számos garázsbehajtó található. A Vásár és Bérkocsis utcák közötti szakaszt 2021 nyarán tesztjelleggel megnyitotta az Önkormányzat a gyalogosok és kikapcsolódni vágyók számára, a gépkocsikat felváltották a vendéglátó és fogyasztásmentes teraszok. A tesztidőszak után lakossági véleményezés indult, amely elsöprő többséggel támogatta az utcaszakasz megnyitását és hosszú távon is zöld, gyalogosbarát igény fogalmazódott meg az egész utcára. A rövid szakasz ’Nyitott’ projektje 2022-ben is folytatódik. Az építkezések befejezése után eljött az idő a teljes utca átalakítására.

Fő célok: A beruházás legfőbb célja, hogy a Bacsó Béla utcából a Csarnok negyed hányattatott sorsú, szűk zsákutcájából a József körút méltó kiegészítője, a negyed jó hangulatú belvárosias keresztutcája legyen sok zöldfelülettel, élő gazdasággal és törődő lakókkal.

Főbb várható műszaki tartalom:

  • a Bérkocsis és Vásár utcák közötti szakaszon sétálóutca jön létre minél több fával és zöldfelülettel
  • helyet kapnak a már most meglévő és esetleg később érkező vendéglátóhelyek is, valamint kisebb utcai rendezvények
  • járdaszintbe kerül a Rákóczi téri (Vásár utcai) csomópont
  • a Népszínház és Bérkocsis utcák közötti szakasz gyalogosbarát, fás, zöldfelületekkel ellátott utcává alakul
  • A Bérkocsis utcai csomópont kiemelésre kerül, de megvizsgáljuk az egész utca járdaszintbe emelésének lehetőségét is
  • Műszaki megoldásokkal rendeződik a zsákutca forgalma, a ki- és behajtás rendje
  • A lehetőségekhez képest minél több fa és növényágyás kap helyet
  • Erősödik a közvilágítás

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!