A Cinka Panna kert (Koszorú utca 26.) kialakítása

Beruházás helyszíne: Koszorú utca 26.

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Józsefvárosi Önkormányzat

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Véleményezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kész (befejezve)

Beruházás költsége: 53 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023. 3. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2024. 2. negyedév

Röviden a beruházásról

A Koszorú utca és Magdolna utca sarkán található önkormányzati telek jelenleg részben parkolóként funkcionál, de alkalmas lenne arra, hogy valódi zöldfelület legyen belőle.

Ezért ezen a sűrűn beépített területen a Józsefvárosi Önkormányzat egy olyan pihenőkertet alakít ki, amely enyhíti a klímaváltozás hatásait és menedéket nyújt a megfáradt gyalogosnak, inspiráló teret biztosít a gondolkodásra és beszélgetésre, és kikapcsolódási lehetőséget teremt a kisgyerekkel vagy kutyával vagy érkezőnek is.

A terv a saroktelek telek alaplejtésére épít, alkalmazkodik a környező épületek által vetett árnyékra, és törekszik az útkereszteződéstől és annak forgalmától való védelemre.

Így alakult ki a két belépési pont a Magdolna és a Koszorú utcában, melyeket keresztirányú sétány köt össze – ez a sétány egyúttal meg is osztja a teret.

A terv szerint a Magdolna utca felé eső telekrészen burkolt játék-, és oktatótér  található a gyerekek számára firkafallal, hálós játszóhellyel, ülő- és ugrálóhengerekkel, kültéri tanteremmel.

Ezt a területet a telek másik részével egy nagy, kerek kövekkel teletűzdelt esővízelvezető árok köt össze.

Az ülőfelületek jellemzően az esőkert-tanösvény-liget területén és mentén helyezkednek el, a többi telekrész jellemzően inkább a mozgás és séta területei.

A telket a tűzfalak felől és az utcai oldalakról is térhatároló cserjék veszik körül, a megfelelő el- és lehatárolás valamint a védelem miatt.

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!