Alföldi utca – Népszínház utca torkolat közteresítése

Beruházás helyszíne: Alföldi utca és Vay Ádám utca – Népszínház utca csomópont

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Rév8 Zrt.

Közreműködő: JGK Zrt., Budapest Közút Zrt.

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (folyamatban)

 
 
 
 
 
Tervezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kész (nincs elkezdve)

Beruházás költsége: 50 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2022/4. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2022/4. negyedév

Röviden a beruházásról

Háttér: A város utcahálózatában betöltött központi gyűjtőszerepe miatt a Népszínház utca gyalogosforgalma nagy, ahhoz képest is, hogy csomópontjai mennyire gyalogosellenesen alakultak az elmúlt években. Az Önkormányzat 2020 őszén egy hosszabb, folyamatos, lépésenkénti utcarehabilitációba kezdett. Ekkor indult meg a Népszínház utcai csomópontok közlekedésbiztonsági felülvizsgálata. Először a Budapest Közút lebonyolításában ideiglenes, „taktikus” eszközökkel gyalogosbarát csomópontok születtek a Kiss József utcai és az Alföldi utcai csomópontokban azzal a kimondott ambícióval, hogy ezek mielőbb át is épülhetnek. Már 2021 tavaszán megújult, kiteresedett és kizöldült a Kiss József utca torkolata és a tapasztalatok alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ehhez hasonlóan kerül sorra az Alföldi utcai kereszteződés végleges megújítása két lépcsőben 2022-ben. A kialakítás két ütemben zajlik, a műszaki tervezés alatt az ideiglenes kialakítás ráncfelvarrást kap új eszközökkel és dekorációkkal, majd ezt követi az építés.

Fő célok: A beruházás célja, hogy a jelenlegi gyalogosbarát irány további erősítésével a kietlen hősziget helyett vonzó, klímaadaptív teresedés, egy igazi helyi mikrooázis jöjjön létre, ami már egy méltó közterületet ad a helyi lakóknak és áthaladó közönségnek. A végső átépítésig egy barátságosabb teresedés jön létre a nyárra.

Főbb várható műszaki tartalom: 

  • gyalogos forgalom dominanciájának megtartása, kiemelt csomópont
  • kiteresedések, szűkebb kanyarodási ívek, egyirányú Alföldi utca
  • több parkolóhely, kereskedelmi rakodás rendezésre
  • maximális ültethető famennyiség és a közlekedési igények biztosításával az elérhető legnagyobb zöldfelületek
  • zöldfelületek ökologikus kialakítása, esőkerti funkciók létrehozása – a tetőkre eső csapadék zöldfelületi gyűjtése, csatornarendszer tehermentesítése

 

 

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Korábbi, kapcsolódó hírek, események itt olvashatóak east

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!