Egy VÍGabb utca

Beruházás helyszíne: Víg utca, Rákóczi Csarnok mögötti rész

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt.

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Véleményezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kész (befejezve)

 
 
 
 
 
Értékelés (nincs elkezdve)

Beruházás költsége: 8 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/2 negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2023/4 negyedév

Röviden a beruházásról

2022-ben első alkalommal zajlott a kerületben részvételi költségvetés, melynek során a lakosok 120 millió forint elköltéséről ötletelhettek és szavazhattak.

Ezt az ötletet is kiválasztották a lakosok, ezért az önkormányzat megvalósítja. A teljes folyamatról a https://reszvetel.jozsefvaros.hu/ oldalon olvashatnak.

Főbb célok:

A Víg utca Rákóczi téri csarnok mögötti szakaszán a parkolósáv megszüntetése. A piac üzemeltetéséhez szükséges rakodótér meghagyása mellett a terület zöldítése, az itt működő vállalkozások igénye esetén a kitelepülés lehetőségének biztosítása. A terv becsült költségéhez tartozik a szakasz átalakításának átfogó tervezése, melynek részét képezi 1) a kerékpáros és gyalogos közlekedést segítő forgalomcsillapítás vizsgálata, 2) az utca közmű-rendszerének felderítése, hogy megtudjuk, kivitelezhető-e a szakasz hosszútávú zöldítése fák telepítésével, valamint 3) a Víg utcában működő vállalkozások láthatóvá tételét és a kihasználatlan üzlethelyiségeket vonzóvá tevő átalakítások tervezése a járda szélesítésével.

Megjegyzés: A részvételi költségvetés keretében csak a fenti kezdetleges térrendezés kivitelezése lehetséges. A Józsefvárosi Önkormányzat csak a tervezést követően tud elköteleződni a további átfogó átalakítások mellett.

Főbb műszaki tartalom:

  • planténerek, fix hatású zöldfelületek
  • egyedi utcabútorok
  • ideiglenes járdaszélesítés
  • közösségi programok
  • forgalomtechnikai felülvizsgálat

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!