Tervtanács

Bemutatkozás

 

Józsefvárosi Önkormányzat 2022. 08. 01-től 2022- 08.14-ig igazgatási szünetet rendelt el, ezért a szünet előtti utolsó tervtanácsi alkalom 2022. július 20-án lesz. A szünet utáni első tervtanácsot 2022. augusztus 24-én tartjuk és ehhez a terveket augusztus 15. és 18. 16:00 óra között várjuk.

A polgármesternek a jogszabályi környezet lehetőséget biztosít, hogy településképi véleményezési eljárást folytasson le. Bizonyos, jogszabályban előírt esetekben csatolni kell a kerületi önkormányzat polgármesterének településképi véleményét. A településképi vélemény alapja a helyi tervtanács vagy a főépítész véleménye. Továbbá egyes településképi bejelentési eljárásoknál is szükséges kikérni a helyi tervtanács véleményét.

Többek között a teljes homlokzat felújítást, tetőtér beépítést, emeletráépítést, új épület építési engedélyezési tervét, beépítési mesterterveket véleményezi a tervtanács. A teljes listát az 1/2022 (I.20) sz. önkormányzati rendelet (ld: letölthető dokumentumok) 3. §-a tartalmazza. Az üléseken szavazati joggal rendelkezik a tervtanács elnöke (általában a Főépítész) és a tervtanácsi tagok (minimum 3 tag). Emellett az ülésre meghívásra kerülnek többek között az érintett tervezők, beruházók, a tervvel érintett terület civil szervezeteinek képviselői, az érintett ingatlan közvetlen szomszédos házainak közös képviselői, Budapest Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Kerületfejlesztési, Környezet- és Klímavédelmi Bizottság illetékes munkatársai, az érintett önkormányzati képviselő, a jegyző és az alpolgármester is.

A tervtanácsi ülésen (a hivatalos úton benyújtott) tervek kerülnek bemutatásra, így minden résztvevő betekintést nyerhet az építészeti-műszaki tervdokumentáció tartalmába. Előzetesen csak a tervtanácson szavazati joggal rendelkező tagok kapják meg a tárgyalandó terveket, mivel a 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról 1. § (2) pontja alapján a szerzői jog védelme miatt a benyújtott tervek nyilvánossá tételére nincs lehetőség.

Az üléseken tervtanácsi vélemények születnek, melyet az ülések meghívójával együtt a „Tervtanácsi ülések” fül alatt találják.

Tervtanácsi ülést az Önkormányzat Városépítészeti Irodája kéthetente, szerdánként tart. Az esedékes ülés időpontjáról kérjük, érdeklődjön az illetékes ügyintézőnél.

Főépítész - Városépítészeti Iroda

meeting_room 1082 Budapest, Baross utca 63-67.meeting_room III. em. 306.email foepitesz@jozsefvaros.humeeting_room +36 1/459-2157

A tervhez csatolandó a letölthető dokumentumok között megtalálható kérelem formanyomtatvány. Emellett a szükséges, benyújtandó építészeti-műszaki dokumentáció minimális tartalmáról is tájékozódhat a letölthető dokumentumok között. A beküldés engedélyes tervek esetében csak az ÉTDR rendszeren keresztül történhet, egyéb esetben pedig e-papíron keresztül. Kérjük, hogy beküldés előtt a tervtanács időpontjáról telefonon érdeklődjenek az alábbi elérhetőségen!

 

Kapcsolódó dokumentumok

Tervtanácsi rendelet (hatályos 2022. marcius 1-től)

Településképi véleményezési eljárás kérelme

A településképi véleményezési eljárás megindításához beadandó építészeti-műszaki dokumentáció minimális tartalma


Ülések

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!